Vabljeni na skupni pogon sulca 2024

Spoštovani ribiči!

Vabimo vas, da se udeležite SKUPNEGA CELODNEVNEGA RIBOLOVA NA SULCA, ki bo v četrtek, 8. februarja 2024. ČLANI RD BARJE, POZOR: VSI ČLANI, KI SE BOSTE UDELEŽILI POGONA, VAM BOMO PRIZNALI 6 DELOVNIH UR ZA LETO 2024!

Zbrali se bomo med 6.00 in 9.00 uro v ribiškem domu RD Barje, kjer bomo popili okrepčilni napitek in poravnali ceno ribolovne dovolilnice, ki znaša 20 EUR, ter se odpravili na ribolov. Poleg napitka je v ceno vključena tudi ena pijača ob topli malici, ki bo ob 13.00 uri. Ribolov traja do vključno eno uro po sončnem zahodu.

Kot ponavadi se bo lovilo z brega (kar velja predvsem za Mali graben – začetni del oziroma po želji, kogar ne motijo gradbena dela, ter Ljubljanico od gostišča Livada do zapornic) in iz čolnov, ki bodo lahko pluli po Ljubljanici od Podpeškega mostu do zapornic pri Ambroževem trgu, ter po Gruberjevem kanalu od Špice do zapornic. Praviloma se lovi v parih, izjema je ribolov iz čolna, kjer lahko lovi več ribičev. Dovoljen je ribolov le z umetnimi vabami. Uplenjenega sulca se prinese v ribiški dom, kjer se ga izmeri, stehta in postavi na ogled vsem udeležencem sulčelova.

V kolikor vremenski pogoji ne bi bili primerni za ribolov (npr. prevelik pretok vode), bo skupni ribolov na sulca odpovedan in prestavljen na naslednji termin.

Kontaktna oseba je gospodar RD Barje, Šegatin Jernej, GSM 041 841 717. Prosimo, če lahko potrdite udeležbo po telefonu v kolikor je to le mogoče, saj se na podlagi okvirnega števila pričakovanih ribičev lažje pripravimo na sprejem in pogostitev.

V upanju, da nam bodo vremenski pogoji naklonjeni vas lepo pozdravljamo in DOBER PRIJEM!

Objavljeno dne: 25/01/2024