Vabilo na dogodek Podkovani krap 2020

RD Barje vabi na tradicionalno ribiško tekmovanje Podkovani krap, ki bo v soboto, 26. 9. 2020, od 8. do 12. ure na Krimskem jezeru pri Podpeči.

Plačevanje štartnine, ki znaša 15 evrov (vključeni jutranja kavica in malica), bo od 6.50 do 7.30 ob jezeru. Žrebanje lovnih mest bo ob 7.30. Po končanem tekmovanju bo pogostitev s toplo malico, nato pa bomo razglasili rezultate (najtežji krap) in podelili nagrade ter priznanja najuspešnejšim tekmovalcem.

Urnik

Od 6.50 do 7.30: prijava na tekmo

Ob 7.30: zbor in žrebanje lovnih mest

Od 7.45 do 8. ure: zasedba lovnih mest

Ob 8. uri: krmljenje in začetek tekmovanja

Ob 12. uri: konec tekmovanja

Ob 12.30: razglasitev rezultatov in podelitev nagrad ter priznanj najuspešnejšim tekmovalcem

Pogoji

Ribolov bo potekal s plovcem ali na dno. Točkovali bomo najtežjega ulovljenega krapa. Ekipno bo štela skupna teža vseh ulovljenih krapov tekmovalcev v ekipi. Dovoljen bo ulov več krapov ob sprotnem tehtanju in spuščanju.Vse ujete ribe se vrnejo nepoškodovane v lovno vodo po tetanju.

Dovoljene vabe: vse naravne vabe (kruh, polenta, ipd.). Znak za začetek in konec tekmovanja bo en (1) zvočni signal. Vsak tekmovalec bo tekmoval na lastno odgovornost.

Organizator bo poskrbel za vzdrževanje medsebojne razdalje in za razkužila. Udeležence prosimo, da prinesejo s seboj zaščitne maske, vodji dogodka pa morajo predhodno sporočiti ime, priimek, naslov stalnega prebivališča in kontaktno telefonsko številko (zahteva NIJZ).

Lepo vabljeni!

Vodja tekmovanja: Jure Ganič (041 405 785)