Ščukijada 2020 – mini reportaža

Letošnja Ščukijada je, kljub strožjim higienskim ukrepom, minila v znamenju dobre družbe, prijetnega vremena in ulovov, ki so na Ljubljanici pravilo. Fotogalerijo si oglejte tukaj.

Največjo ščuko, ki je merila 71 cm, je ujel Luka Demšar. Sledila sta Jože Kovač s 67 cm in Boštjan Tončič s ščuko dolžine 66 cm. Organizatorji so se odločili, da prejme nagrado za najlepšo fotografijo Klemen Mate. Vsem čestitamo!

Ribiči so se v želji po ulovu barjanske zobate velikanke podali na Ljubljanico od Podpeči do zapornic v središču Ljubljane, v Gruberjev prekop in na Iščico. Ribe so bile dejavne povsod, kar nekaj neuresničenih prijemov pa so pripisali ribam večjih dimenzij. Udeleženci so ujeli tudi nekaj drugih ribjih vrst, med katerimi letos ni bilo sulca, kralja voda, so pa zato ujeli debele klene, kar nas je prav tako razveselilo.

Za slastno kosilo so skrbeli profesionalni kuharji, sicer člani RD Barje, v družabnem delu dogodka pa so udeleženci ocenjevali dolžino zvite vrvi. Najbližje je bil Damijan Tomić, blagajnik RD Barje, ki je, kot je znova dokazal, domač s številkami. Za nagrado je prejel veliko škatlo, polno umetnih vab, in gromek aplavz prisotnih.

Ščukijade ne bi speljali brez udeležencev – vsem ISKRENA HVALA, delavnih organizatorjev in sodelavcev dogodka. Posebno zahvalo dolgujemo trgovinam Carpio, Decathlon, Kostevc, Loribu, Monster Bite in Nold.

Dogodek je sijajno povezoval naš član Sebastijan Tumpej, pozabili pa nismo čestitati niti našemu predsedniku, Bojanu Pergovniku, ki je na dan Ščukijade praznoval okroglo obletnico. Odlična družba s prijatelji – ribiči, ribolov, ribiški pogovori, bogate nagrade … vse to so razlogi, da tudi naslednje leto dogodek ponovimo. Vabljeni!