Reportaža: Ščukarsko druženje 2014 je uspelo!

dalien

Daniel Dalien Vignjević na Ljubljanici. Znanje + odlična vaba + reka Ljubljanica = USPEH. BAAAAM! V ozadju na desni so znamenite Plečnikove stopnice in mestna četrt Trnovo. Foto: Damjan Tomič

V soboto, 18. oktobra 2014, je v vodah RD Barje -na Ljubljanici in Iščici- potekalo Ščukarsko druženje. Udeležilo se ga je 45 ribičev, vse skupaj pa okoli 70 prijateljev ščukolova in Ljubljanskega barja. Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Med sedmo in osmo uro zjutraj smo se dobili pred ribiškim domom RD Barje. Po nakupu dovolilnic in krepčilnem zajtrku je sledil pozdravni nagovor organizatorjev in predavanje Daniela Daliena Vignjevića, promotorja SavageGear vab in specialista za ribolov roparic. Do kosila, ki smo si ga privoščili med eno in drugo uro popoldne, je potekal ribolov, po kosilu pa kasting (prvo mesto si je priboril Primož Vešnik, drugo Martin Debevc, tretje pa Nikica Brankovič). Po zanimivem športno-rekreativnem premoru pred ribiškim domom smo odšli znova za vodo. Ujetih je bilo kar nekaj ščuk, dve od njih sta merili čez 90 cm. Ribiči so poročali tudi o ulovu drugih rib, zlasti ostrižev, ujela pa sta se tudi klen in potočna postrv.

Druženje smo zaključili v ribiškem domu, kjer smo podelili praktične nagrade najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu druženja ter paket vab ribiču Dominiku, ki je uganil dolžino umetelno izdelane ščuke (mojstrovino je oblikoval član RD Barje, Tomaž Kužnik, ščuka je merila 138,5 cm).

V RD Barje se lepo zahvaljujemo vsakemu izmed udeležencev, ki nam je z obiskom izkazal zaupanje. Tudi v prihodnje se bomo trudili, da bi se pri nas dobro počutili. Posebna zahvala velja Danielu Dalienu Vignjeviću, ki je z obiskom počastil naše vode in obogatil srečanje z zanimivo predstavitvijo umetnih vab. Zahvala tudi trgovini KOSTEVC iz Kočevja (http://kostevc.si) in trgovini Loribu iz Ljubljane.

Ribiči, lepo ste vabljeni na Ščukarsko druženje tudi prihodnje leto. Do takrat pa lep pozdrav in dober prijem!

Organizacijski odbor