Ribolov z mladimi

V nedeljo, 13. aprila 2014, smo se z učenci iz osnovne šole Livada dobili v Tivoliju, kjer smo z našimi mladinci in z njihovo vzgojiteljico lovili ribe. Na začetku je bilo malo razočaranja, ker ribe niso hotele prijemati, ampak kasneje, ko se je malo otoplilo, jih nismo mogli zaustaviti.

Učenci so prvič lovili ribe, ravno tako tudi njihova vzgojiteljica. Kmalu se je pokazalo, da to ni ovira in da tudi tisti, ki so prvič na tak način za vodo, lahko brez težav ujamejo ribe. Presenečenje je bilo največje za njihovo vzgojiteljico, saj je že pri prvem metu ujela lepega linja, ki ga je moj pomočnik Oliver pomagal lepo sneti in poslikati predno smo ga vrnili nazaj.

Pri ribolovu se nam je pridružil tudi študent iz Indije, ki je imel prvič ribiško palico v roki in je bil zelo navdušen nad ribolovom, saj je ujel 10 ostrižev in velikega somiča.

Najbolj sem bil presenečen nad tem, da je bilo večje zanimanje za ribolov med dekleti kot pa med fanti. Tisti dan je bilo vreme idealno, zato smo ujeli veliko rib. Ujeli smo okoli 100 sončnih ostrižev, 4 lepe linje, 7 somičev do dolžine 20 cm, 1 navadnega ostriža in 2x je nekaj velikega trgalo naše lakse.

Naša mlada članica Aurora je zopet dokazala, da so punce boljše od fantov. No, tudi fantje nismo bili slabi. Lepo smo se zabavali in družili, zato bomo ribolov v Tivoliju zagotovo še ponovili. Omenim naj tudi, da je bilo veliko zanimanja za ribolov tudi med otroci, ki so hodili mimo in nas samo opazovali.

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.
Besedilo in fotografije: Aleksandar Stević, vodja Mladinske sekcije

Objavljeno dne: 14/04/2014