Pomladanska tekma na jezeru Strahomer

V vročini so počivale tudi ribe

Tekmovanje v lovu rib s plovcem na jezeru Strahomer, ki ga organizira Ribiška družina Barje, počasi postaja tradicionalno. V soboto, 15. junija, ko je poletno Sonce že močno pripekalo, je tekmovalo 32 ribičev. Ribe je na koncu tekmovanja ujelo 17 tekmovalcev, večinoma so ulovili ploščiče, rdečeoke, rdečeperke in krape. Uradni rezultati prvih desetih udeležencev so bili sledeči:

1. Predrag Matkovič, 5720 g
2. Branko Groznik, 4640 g
3. Peter Babič, 3920 g
4. Janez Krnc, 3540 g
5. Marko Lampič, 3020 g
6. Stane Breskvar, 1800 g
7. Jure Ganič, 1670 g
8. Aleksandar Stević, 1640 g
9. Tomaž Hribar, 1600 g
10. Jan Samec, 1320 g

Prvi trije tekmovalci so za nagrado prejeli praktične nagrade in zmagovalne pokale.

Med številnimi obiskovalci je bilo na tekmi prisotnih kar nekaj članov upravnega odbora RD Barje. Manjkal ni predsednik Teodor Gantar, blagajnik Brane Čebokli, oskrbnik ribiškega doma Ivan Tkalčič, vodja mladinske sekcije Aleksandar Stević, pa dolgoletni član in ribiški čuvaj g. Marko Tancik, ter drugi gostje.

Druženje se je med tekmo in po tekmi odvijalo v senci pod šotorom, v dobri družbi s prijatelji in hladnimi pijačami. Za izvrstno pogostitev je znova poskrbel kuharski mojster Lojze Štrumbelj. Ribiči in gledalci, ki jih zaradi lepega vremena ni bilo malo, so na koncu tekme uživali ob pecivu, odličnem pikantnem pasulju in domačih suhih mesninah.