Podkovani Krap 2012

Kakor vsako leto smo se tudi letos zbrali na Krimskem jezeru in sicer 26. maja, da se poizkusimo v sreči, kdo bo ujel najtežjega krapa. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, tako, da nam je sončen dan omogočil prijetno srečanje znancev in prijateljev. Tekmovanja se je udeležilo 59 tekmovalcev iz enajstih ribiških družin. Zjutraj so bile za dobrodošlico pripravljene pekovske dobrote in kavica, tako, da se je lažje dočakala prijava vseh tekmovalcev in njihov žreb. Po žrebu in nagovoru smo si zaželeli dober prijem in vsak posebej odšli na svoje lovno mesto. Ribe so zadovoljivo prijemale tako, da je bilo ujetih kar 15 krapov vsi pa so bili izpuščeni nazaj v vodo.

Tekmovalo se je posamezno in pa tudi ekipno, ekipa pa je bila sestavljena iz treh tekmovalcev. Na koncu štiriurnega tekmovanja je vse udeležene čakal odlično pripravljen pasulj in pa seveda razglasitev rezultatov tekmovanja.

V posamezni konkurenci je zasedel 1. mesto Crnalič Munib iz RD Medvode z ujetim krapom teže 3.16 kg, 2. mesto Jusič Mladen iz RD Bistrica Domžale s krapom teže 2.34 kg, 3. mesto Seferovič Iso iz RD Barje s težo 2.28 kg, 4. mesto Huseinovič Huso iz RD Renče s težo 2.16 kg in 5. mesto Mišnič Vjekoslav iz RD Vevče s težo 2.1 kg. Prvih pet tekmovalcev je prejelo tudi lepe praktične nagrade (palica, rolica, stol, škaf, ter hrano za ribe). Ekipno pa je zasedla 1. mesto ekipa Vihinibi s težo 5.44 kg, 2. mesto ekipa Motoristi s težo 2.34 kg, 3. mesto ekipa Renče s težo 2.16 kg.

Po prijetno preživetem dnevu smo se razšli z željo po vnovičnem snidenju čez eno leto.

Jernej Šegatin

[nggallery id=14]

Objavljeno dne: 04/12/2012