Otroci in ribolov

Vode v upravljanju RD Barje so v večini enostavno dostopne in polne rib. Začetki v ribolovu pri nas zato niso težki, a zelo zabavni za ribiče in njihove družine. Mladim članicam in članom pomagamo pri prvih korakih v svet ribolova. Pred vpisom v ribiško družino svetujemo glede izbire načina ribolova, izbire ribolovnih voda in nakupa ribiške opreme.

Letna članarina, ki vključuje vse prispevke, letno naročnino na glasilo Ribič in dovolilnico za 40 ribolovnih dni na Ljubljanici, stane le 62 EUR!

S sodelovanjem s starši organiziramo poučna srečanja, na katerih se mladi naučijo ravnanja z ribiško opremo, osnovnih značilnosti ribolova (vezanje trnka, uporaba vabe, metanje) in ravnanja z okoljem. Organiziramo lažje skupinske čistilne akcije za dvigovanje zavesti o varovanju narave. Družimo se na pikniku in ribiških tekmovanjih, ki jih organiziramo ob naših lepih jezerih.

Za informacije o članstvu mladoletnih oseb se, prosimo, obrnite na vodstvo ribiške družine. Pokličite ali obiščite nas v času uradnih ur (vsak četrtek med 18.00 in 20.00).

Nekateri naši mladinci in nekaj njihovih ulovov:
[nggallery id=15]

Muharjenje na Iški: vsako leto organiziramo Muharski tabor ob prelepi reki Iški južno od Ljubljane. Na taboru se mladi ribiči učijo muharjenja, osnove ihtiologije in pomena okoljevarstva.[nggallery id=19]