Novoletna voščilnica predsednika RD Barje

Spoštovani ribiči, člani Ribiške družine Barje in prijatelji ribolova!

Ob zaključku leta želimo z vami deliti nekaj novic o našem napredku in vam zaželeti mirno prihajajoče decembrsko obdobje.

V letu, ki se poslavlja, smo bili v naši ribiški družini izjemno aktivni. Z natančnimi vlaganji rib in skrbnim upravljanjem ribjih populacij smo ohranjali ali celo izboljšali stalež rib v naših vodah. Skupaj s čuvajsko službo in ekološko sekcijo smo bdeli nad stanjem vodotokov.

Število članov se je znova povečalo; v letu 2023 se je RD Barje pridružilo 20 novih članov. Dejavni so tudi v mladinski sekciji, v RD Barje je včlanjenih 32 mladincev, kar nas izjemno veseli. Čestitamo tudi vsem, ki ste opravili interne ali državne ribiške izpite! Za 99 let smo vzeli v najem zemljišče na zahodni strani ribnika Strahomer. Z veseljem tudi sporočamo, da smo finančno stabilni.

December je ponovno tu z vsemi priložnostmi za druženje, prijateljstvo in, seveda, ribolov. Iz srca si želimo, da bi tudi v prihodnjem letu uživali v kakovostnem ribolovu ter se še naprej povezovali v našem čudovitem ribiškem okolju.

Vsem našim članom in njihovim najbližjim želimo obilico zdravja, sreče in zadovoljstva v letu 2024.

Dober prijem,

V imenu UO RD Barje:
Bojan Pergovnik, predsednik